Szerző: roadrunner Dátum: kedd jan. 08, 2008 9:23 am
hat a medvek a Firtos kornyeken....4 eve jartam ott utoljara, akkor az volt a gond veluk hogy a helyiek egy ido utan doglott allatokat tettek az etetokbe, pl. egy fel doglott lovat vagy disznot, a medvek meg nagyon hamar raszoktak a husra....igy egyertelmuen egy ido utan maskepp viszonyultak az emberhez is. Nem messze, Korond kornyeken, a fouton tamadt egy medve egy szekeren bekesen mendegelo bacsikara. A gond persze nem veluk van hanem azokkal akik raszoktattak oket a husra.
Nem voltam soha telen, Aniko, milyenek voltak a hoviszonyok? Csoda nem tevedtetek el mert tenyleg nem letezik semmi turisztikai jelzes. Mikor arra jartam Szekelypalfalvarol mentunk fel gyalog a Firtos "varahoz", ahol amugy csak az egykori var alapjai vehetok ki nagynehezen, onnan tovabbmentunk egy helyi esztenahoz ahol megvendegeltek nagyon finom friss sajttal, onnan meg leereszkedtunk Enlakara. Szep korut s erdemes tovabb menni akar Korondra is. S Enlakan jartal az unitarius templomban? Erdemes megnezni az egyik kazettan levo rovasiras feliratot "Egy az Isten. Georgius Muzsnai", meg hat az egesz telepulest, nagyon erdekes korkoros szerkezete van.
Szep videk, ha nem is vadregenyes de mindenkepp baratsagos es elszigeteltsegenek koszonhetoen nagyjabol erintetlen.